start  over mijzelf reflexologie  reflexologie 2 bewustzijnsgroei ontwikkeling consulten workshops scholing gebouwd voor bewustzijnsgroei drie-lagen reflexologie drie-lagen voetreflexologie drie-lagen hand- en oorreflexologie combineren voet-, hand- en oorreflexologie 3-lagen reflexzonekaarten meridiaanreflexologie chakrareflexologie data cursussen contact routebeschrijving 

meridiaanreflexologie

Meridiaanreflexologie.gaat uit van de theorie van de Traditionele Chinese Geneeswijzen ten aanzien van de vijf fasen van verandering van Yin en Yang en de daarmee verbonden meridianen, en combineert die met de visie op de cirkel van bewustzijnsgroei en een holistische visie op het lichaam.De meridianen reflecteren de energie van de verschillende stappen in het proces van bewustzijnsgroei. Stagnatie in de stroom van hun energie geeft informatie over weerstanden tegen die groei.

theorie:kennismaking met de filosofie van de traditionele Chinese Geneeswijze:de betekenis van Yin en Yang,de vijf fasen van creatie,de betekenis van Qi (energie)de functiesystemen, de 12 hoofdmeridianen.Yin en Yang in het lichaamkoppeling met de fasen van bewustzijnsgroei.praktijk:leren werken met meridiaanpunten om diepzittende spanningen en energetische blokkades in het lichaam te bevrijden.

terug naar overzicht cursussen

tweedaagse Inleiding meridiaanreflexologie:

zesdaagse cursus segmentale meridiaanreflexologie:

Punten van de meridianen maken zowel deel uit van de energie van de meridianen, als van de energie van het lichaamsgebied waar ze in liggen. Zo kunnen we ze koppelen aan lichaamsreflexologie en aan de chakra-leer.

theorie:de functiesystemen in relatie tot de lichaamssegmentenbetekenis voor de mens , fysiek, psychischenergiekringlopen en hun levensthema'sligging in het lichaamsegmentpunten en hulpunten in de meridianenbetekenis en ligging, toepassingwondermeridianen in relatie tot de cirkel van bewustzijnsgroeibetekenis, ligging, toepasbaarheidspanningspatronen in het lichaamvaststellen en interpreterenpraktijk:behandelen op basis van een spanningspatroon met behulp van polariseren via meridiaanpunten en segmenten.

theorie:de energiecycli in het lichaamonderlinge relaties tussen de meridianenspecifieke meridiaanpuntende twaalf functiesystemen in het lichaamtaken, verschijnselen, onderlinge relatiesemoties en gevoelenspraktijk:op basis van een spanningspatroon bepalen van een behandelprincipe en opstellen behandelplan.behandelen van een meridiaanpaar en meridiaankringloop via meridiaanpunten.

zesdaagse cursus meridiaanpuntreflexologie

De cursus meridiaanreflexologie is opgebouwd uit drie aaneensluitende delen. De Inleiding geeft informatie en middelen die direct toepasbaar zijn in de praktijk van lichaamswerk.De segmentale meridiaanreflexologie breidt dit uit naar meer inzicht in het lichaam en mogelijkheden van behandeling.De meridiaanpuntreflexologie vergroot de behandelingmogelijkheden en biedt inzicht in de verschijnselen van energetische disbalansen in meridianen.

terug naar cursusoverzichtTitia Licht

reflexologie en bewustzijnsgroeiOm alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.