start  over mijzelf reflexologie  reflexologie 2 bewustzijnsgroei ontwikkeling consulten workshops scholing gebouwd voor bewustzijnsgroei drie-lagen reflexologie drie-lagen voetreflexologie drie-lagen hand- en oorreflexologie combineren voet-, hand- en oorreflexologie 3-lagen reflexzonekaarten meridiaanreflexologie chakrareflexologie data cursussen contact routebeschrijving 

drie-lagen reflexologie

Drie-lagen reflexologie,ontwikkeld als driedimensionale reflexologie door Henrik Hellberg,nader als drie-lagen reflexologie uitgewerkt door Titia Licht .

De drie-lagen reflexologie is gebaseerd op de reflectie in de voeten, handen en oren van zowel het prille begin van het lichaam in het embryo, als van het foetale lichaam.

naar overzicht cursussennaar data

ectoderm: de weefsels die te maken hebben met onze communicatie met de buitenwereld: het gewaarworden,endoderm: weefsels die te maken hebben met verwerking: het bewustworden,mesoderm: weefsels die te maken hebben met de vorm, het fysieke leven: bewustzijn.

naar de 3-lagen reflexzonekaarten

uit: Leben van Lennart Nilsson

2 weken na de bevruchting bestaat het embryo uit een kiemschijf van drie lagen.Hieruit ontstaan alle weefsels van ons lichaam:

Bij de foetus zijn de benen omhooggericht naar het hoofd. De voetjes wijzen naar elkaar.

De drie lagen kunnen we het duidelijkst herkennen in het oor:

ze kunnen ook worden geprojecteerd op de voeten en op dezelfde manier op de handen:

De voeten tegen elkaar reflecteren de ronding van het lichaam met de benen voor de buik.Het skelet in de voet vormt de leidraad voor de projectie van het lichaamsskelet op de voeten.

Dit leidt tot een wezenlijk andere voetenkaart dan die van de klassieke voetreflexologie.Hetzelfde principe geldt voor de handkaart.Ik heb op basis hiervan nieuwe voetenkaarten, handenkaarten en oorkaarten gemaakt.

Door de functies van de drie kiemlagen te koppelen aan de drie polen in het lichaam en dit in verband te brengen met de stappen in de cirkel van bewustzijnsgroei kreeg ik meer inzicht in de betekenis van de delen van de voet in ons totale functioneren.Ditzelfde heb ik toegepast op de handen en de voeten, waardoor ik inzicht kreeg in de onderlinge verschillen.

Een en ander heeft geleid tot drie bijscholingscursussen:drie-lagen voetreflexologie,drie-lagen hand- en oorreflexologiecombinatie voet-, hand- en oorreflexologieTitia Licht

reflexologie en bewustzijnsgroeiOm alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.