start  over mijzelf reflexologie  reflexologie 2 bewustzijnsgroei ontwikkeling consulten workshops scholing gebouwd voor bewustzijnsgroei drie-lagen reflexologie drie-lagen voetreflexologie drie-lagen hand- en oorreflexologie combineren voet-, hand- en oorreflexologie 3-lagen reflexzonekaarten meridiaanreflexologie chakrareflexologie data cursussen contact routebeschrijving 

bewustzijnsgroei

Bewustzijn ligt ten grondslag aan de schepping.

mijn visie op bewustzijnsgroei is geïnspireerd door reflexologie, natuurwetenschap, oosterse filosofieën, eigen ervaringen en inzichten.

Bewustzijnsgroei zit in de vraag: wie ben ik?

wat neem ik waar?wat voel ik daarbij?wat doe ik daarmee?

onze waarneming van de wereld is een reflectie van ons bewustzijn,daarmee creëren we onze eigen wereld .

mijn waarneming van mijn leefomgeving wordt gekleurd door mijn gevoelens, mijn oordelen en mijn verwachtingen , die zijn gebaseerd op mijn ervaringen.

om te groeien in bewustzijn zal ik mij moeten openen voor mijn gewaarwordingen,bewust moeten worden van mijn ervaringen en gevoelens,en er dan verantwoording voor moeten nemen = het opnemen in mijn bewust zijn.dat zal mijn toekomstige waarnemingen beïnvloeden:ik creëer een andere leefwereld .

weerstand om dit aan te gaan is een beschermingsmechanisme.in weerstand zit de potentie van groeiweerstand is een uiting van angst voor verandering.weerstand komt voort uit:ervaringenverwachtingenovertuigingenoordelenweerstand verdient ons respect en aandacht .

Elk mens, elke groep, elk volk wordt geconfronteerd met levensthema's, die op verschillende manieren en niveaus beleefd worden. Zo dragen we tezamen bij aan de groei van het Bewust Zijn van de Schepping.

het fysieke lichaam: overleven, veiligheid, vertrouwende binnenwereld: voeding, voelen, belevende buitenwereld: gewaarworden, interactie, plek innemende kern: zelfvertrouwen, liefde, passie, wetenschepper zijn: uiten, creëren, zichzelf zijnde schepping ervaren: waarnemen, ordenen, inzicht verwervende kosmos: spiritualiteit ervaren

In ons lichaam kunnen we ervaren waarin onze uitdagingen liggen, door te voelen waarin we blokkeren.Acceptatie van alle aspecten van onszelf is een voorwaarde voor heelwording, voor de weg naar een nieuw bewustzijn.

Elk leven is een uitdrukking van bewustzijn.

foto's van internet.

in onderstaande levensthema's, die zijn gerelateerd aan de 7 hoofdchakra's,liggen onze uitdagingen voor groei.

vanuit deze visie geef ik consulten, workshops en cursussenTitia Licht

reflexologie en bewustzijnsgroeiOm alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.